Voorstellingen 2021/2022
Camping 't Deentje is niet meer wat het was. De moeder van Hemlut is overleden en haar vader, Gerrit, is getrouwd met haar tante Claudia. De nieuwe vorm van leven op de camping is er niet beter op geworden en Hemlut wil onderzoeken waarom de rangen en standen nu zijn, zoals ze zijn. Claudia is een tiran, vergeleken met de moeder van Hemlut, waardoor de spanningen hoog oplopen. Om over de prijs van de frikandellen maar te zwijgen.
Het onsterfelijke verhaal van William Shakespeare, verteld in een ander jasje. Een trainingsjasje.
Bewerking en regie: Boris Chomette
Spel: Britt Gruntjes, Emma Pronk, Inez Nuijten, Jasmijn Vaneman, Leonie de Vos, Liz Tupker, Lynn Plugge, Matthijs Doolaar, Max van der Breggen, Pleun Emons en Sammie Eslamimoghaddam.
De doos van Pandora. Een Griekse mythologie waar de oppergod Zeus onder andere de mensheid wil straffen en daardoor een vrouw genaamd Pandora met een gesloten kruik naar aarde stuurt. Het wordt haar verboden in dit mysterieuze voorwerp te kijken, maar zodra de nieuwsgierigheid haar te veel wordt opent zij toch de kruik...
In deze montagevoorstelliing zien we de gevolgen van het openen van de kruik in de hedendaagse tijd. Wij nemen u mee naar verschillende situaties en laten de gevolgen op beweeglijke, abstracte en thematische wijze zien. Een voorstelling waarin hetgeen wat gebeurt niet zozeer geduid wordt door wat er wordt gezegd, maar door dat wat zich laat vertalen in beweging. Met de thematiek is men vast bekend, maar de toeschouwer zal zich zeker niet begeven op bekend terrein. Samen met de spelers is gekeken naar de mogelijke inhoud van de kruik en naar hoe wij deze kunnen vertalen naar beelden en dialogen op de vloer. De inhoud van de 'Doos van Pandora' zoals wij ons die voorstellen verschijnt ten tonele in een stuk waarbij u als kijker de vrijheid krijgt uw eigen interpretaties te maken door hetgeen wat u voor u ziet.
Regie: Lotte Melisse
Spelers: Sidney Hoendervangers, Eline Brasker, Jelle Stringer, Lisa Huysse, Paula Hendriks, Annemarijn Tamminga, Terra van de Koevering, Caspar Smink en Tess Verholen.
We spelen een spel. Een sociale activiteit, voor de gezelligheid. Om te kunnen ontsnappen aan het ongemak van het dagelijks leven en ons te verliezen in fantasie. We zijn avonturiers; helden die we zelf hebben ontworpen. Een Dungeon Master loodst ons door het verhaal. We spelen het role-playing bordspel Dungeons and Dragons en gaan op Queeste.
Op een dag, viel er een vreemd wezen door een portaal een andere wereld binnen. Het was een monodroon, met een code op zijn rug geschreven. Totaal verward belandde hij is Terratirol. Een land gevuld met sneeuw, magie, bewoond door allerhande schepsels en geleid door een groot heerser, die ook wel de 'Evil king' wordt genoemd. De Queeste is een zoektocht naar de monodroon, naar het vermiste dwergenkind, naar bloed voor hen die het willen drinken, naar macht, naar geld, naar stenen, naar ervaring, maar vooral naar onszelf en de held die zich in ons allen bevindt.
Regie: Angelika Geronymaki
Spelers: Julia Hummel, Julia Wenink, Justin Poels, Marnix Mos, Nina Bannenberg, Pien Roelofs, Simon Bank en Steven Hillen.
Lara komt te werken bij een zeer goede zorginstelling, maar is dat wel zo? Alles verloopt immers vogens een goede en zorgvuldige planning. Op deze manier is er voor iedereen evenveel tijd en aandacht. Of is dit slechts een illusie en zit men te vast in het systeem?
Tekst en regie: Lisette Janse
Spelers: Eveline Ruijters, Yasmine Spitsbaard, Anne Bouwmeester, Ewout van der Heijden, Bente Geenen, Fay Schouten, Natasja Jaspers, Thomas Alberts en Fleur Termoshuizen.
Maria Stuart is een koninginnendrama die het verhaal vertelt van de gevluchte Schotse koningin Maria Stuart. Zij zoekt heil na verdenking van moord op haar partner bij haar bloedverwant koningin Elizabeth van Engeland. De beide vorsten raken verwikkeld in een strijd van contrasten waarbij macht en onmacht, vrijheid en gebondenheid, authenticiteit en plichtsbesef parten spelen in dit drama.
Elizabeth gebruikte make up dat veel lood en kwik bevatte, er wordt gespeculeerd dat dit haar doodsoorzaak is geweest. De dramaturgische lading van deze originele muziektheater bewerking is dat Elizabeth stierf aan het masker wat ze droeg uit ijdelheid en plichtsbesef. Gezichtsverlies was een grotere ramp dan de dood… en wie kan gezichtsverlies lijden in een tijd waarbij een andere koningin, Maria Stuart, haar heerschappij bedreigt…
Regie en bewerking: Justin van Kampen
Componist: Michiel Augustijn
Spelers: Diede Schaafsma, Jasmijn Veerman, Femke Flikweert, Lieke van der Vlis, Mark Trechsel, Paula Bühring en Josephine Hünd.